Як знайти ваш загублений смартфон, планшет або ноутбук

Untitled Image

Ви коли-небудь губили свій телефон або інші пристрої? Це може бути прикро, навіть руйнівно, але знайти їх не неможливо. У цій статті ми покажемо вам, як це зробити.

Навіщо вам потрібно відстежувати свій пристрій?

Три основні причини, за якими ви можете відстежувати пристрій:

• Втрата
  • Крадіжка
  • Моніторинг ваших дітей

З огляду на напружений графік дня, кількість пристроїв, які ви маєте, та нерідкі переривання рутини, ми часто їх губимо. Такий досвід може бути стресовим з погляду емоційної стабільності, роботи та фінансів.

DigitalInformationWorld повідомляє, що середня ціна смартфона становить 308 доларів США, а преміум моделі можуть коштувати до 999 доларів США. Новітні ноутбуки також коштують чимало. Отже, якщо ми налаштуємо відстеження зараз, то уникнемо розчарувань у майбутньому.

Втрата або крадіжка чи відстежування вашої дитини:

На щастя, більшість смартфонів оснащені GPS (Global Positioning System) — системою радіонавігації, що формується за допомогою супутників і веж/наземних станцій. Система призначена для екстрених випадків, щоб служби 911 могли знайти вас і надати допомогу, але ви можете використовувати її, щоб знайти свій телефон, якщо ви його загубили або його вкрали.

Занотуйте собі:

1. Марку пристрою
  2. Номер моделі
  3. Серійний номер
  4. Унікальний ідентифікаційний номер пристрою: IMEI, MEID або ESN

Номер ідентифікатора вашого пристрою можна знайти в налаштуваннях телефону або на етикетці під акумулятором. Поліція використовує цю інформацію для пошуку загублених або викрадених пристроїв.

Знайти свій загублений iPhone

На щастя, Apple пропонує простий спосіб знайти ваш телефон та багато інших своїх продуктів. Виконайте ці прості кроки, щоб скористатися додатком Локатор.

• Увійдіть в iCloud.com/find
  • Введіть свій Apple ID та пароль

Він покаже вам карту та приблизне місцеперебування вашого iPhone. Ви також можете налаштувати додаток так, щоб він відтворював звук, який сповістить вас про його місцеперебування. Не має значення, чи перебуває він у беззвучному режимі.

Перевірте, чи у вас увімкнено додаток Локатор. Якщо ні, ось як це зробити:

• Відкрийте Параметри.
  • Натисніть на своє ім’я, потім Локатор.
  • Якщо ви хочете, щоб друзі та сім’я знали, де ви є, увімкніть Поділитися моєю локацією.
  • Натисніть Локатор та iPhone, потім увімкніть Знайти мій iPhone.
  • Щоб бачити свій пристрій, навіть якщо він виключений, увімкніть Локатор мережі.
  • Щоб відправити останні координати вашого пристрою до Apple коли заряд батареї низький, увімкніть Надіслати останню локацію.

Якщо ви хочете мати можливість знайти свій телефон за допомогою карти, увімкніть Служби Локації. Для цього:

1. Перейдіть в Параметри > Конфіденційність і безпека > Служби Локації 
  2. Увімкніть Служби Локації

«Але що робити, якщо мій телефон вимкнений або розрядився?», — запитаєте ви. Знову ж таки, не все втрачено. Ви все одно можете скористатися додатком Локатор iPhone, навіть якщо ваш iPhone розрядився. Він не покаже вам його місцеперебування в режимі реального часу, але надасть останнє відоме місцеперебування, щоб ви могли піти та подивитися. Альтернативний варіант:

1. Увійдіть у свій обліковий запис Google та відкрийте Google Maps
  2. Натисніть на меню та на Ваша хронологія

Після цього з'явиться нове вікно. Введіть дату, коли ви востаннє користувалися телефоном, щоб переглянути історію його місцеперебування.

Більшість інших телефонних компаній пропонують послуги, подібні до тих, що надає Apple для iPhone, але описувати кожну з них було б занадто довго. Однак існують загальні способи пошуку смартфонів Android. І вони не надто відрізняються.

Знайти свій смартфон на Android

Знайти мій пристрій на Android автоматично вмикається, якщо ви додали свій обліковий запис Google до цього телефону. Він пропонує три варіанти дій у разі втрати телефону Android:

1. Програвати звук: Звук буде лунати протягом 5 хвилин, навіть якщо він вимкнений.
  2. Убезпечити Пристрій: Заблокуйте телефон і вийдіть з облікового запису на своєму пристрої. Крім того, відобразіть спеціальне повідомлення з інформацією про те, як з вами зв'язатися.
  3. Стерти Пристрій: Ця ядерна опція дозволяє видалити весь вміст зі смартфона.

І це просто у використанні. На іншому пристрої:

1. Перейдіть до Пошуку Google
  2. Введіть Знайти мій пристрій або android.com/find
  3. Натисніть на пристрій, який ви хочете знайти
  4. Використайте карти Google, вони покажуть локацію більш точно

Карта не є абсолютно точною, але ви можете поєднати її з функцією «Відтворити звук», щоб полегшити пошук. Щоб увімкнути відстеження місцеперебування, вам потрібно мати:

• Увімкнений Wi-Fi або передачу мобільних даних
  • Бути у своєму обліковому записі Google
  • Смартфон має бути включений
  • Увімкнене Місцеперебування та Знайти мій пристрій

Як перевірити, чи все увімкнене (Знайти мій пристрій зазвичай увімкнено автоматично):

1. Перейдіть до Налаштувань
  2. Перейдіть до (Біометрії) або Безпеки
  3. Прокрутіть до Знайти мій пристрій / смартфон
  4. Увімкніть його
  5. Поверніться до Налаштувань та прокрутіть униз до Локації
  6. Увімкніть її

Тепер все готово.

А що робити, якщо у вашому телефоні розрядився акумулятор? Виконайте ті самі кроки, що й для функції «Знайти мій пристрій». На жаль, це не буде в режимі реального часу, і вам доведеться перевірити його останнє відоме місцеперебування.

Не забудьте шукати за допомогою облікового запису Google, який ви використовуєте на цьому пристрої.

Що робити, якщо я загублю ноутбук або його вкрадуть?? 

Ваш ноутбук, ймовірно, є для вас лише трохи менш важливим, ніж телефон, і ймовірність його втрати є меншою. Якщо ви студент, це друга за важливістю річ, яку ви не хочете втратити. Це не тільки буде набагато дорожче, але й подумайте про втрачені робочі файли.

Знайти мій пристрій Windows

На щастя, Microsoft має функцію під назвою «Знайти мій пристрій», яка допоможе вам знайти ваш ПК або планшет з Windows у випадку, якщо ви його загубили.

Функція «Знайти мій пристрій» може допомогти вам:

• Визначте його місцеперебування за допомогою карти на екрані
  • Заблокувати пристрій
  • Видати звук
  • Надіслати повідомлення на екран

Вам знадобиться обліковий запис Microsoft, щоб увійти в систему на своєму пристрої та відстежувати його місцеперебування. Ця функція також може бути корисною, якщо під час переїзду у вас є настільний ПК.

Налаштування функції «Знайти мій пристрій» у Windows 10 або Windows 11:

1. Натисніть на іконку пошук та введіть: Знайти мій пристрій або перейдіть до: Налаштування > Оновлення та безпека > Знайти мій пристрій
  2. Увімкніть Служби Локації
  3. Прокрутіть до низу та увімкніть Дозволити програмам визначати ваше місцеперебування

Як знайти мій пристрій:

1. Увійдіть у свій обліковий запис Microsoft
  2. Перейдіть до сторінки Пристрої
  3. Натисніть на Знайти мій пристрій

Якщо ви не можете дістатися до свого пристрою, натисніть кнопку «Заблокувати», щоб інші особи не могли отримати до нього доступ без вашого адміністративного пароля. Ви також можете ввести повідомлення на екрані для тих, хто знайде ваш пристрій. Використовуйте історію останніх місцеперебувань Google, щоб знайти його, якщо розрядиться батарея.

Інші застосунки

Glympse:

Доступний на Android та iOS, Glympse — це безплатний продукт, що забезпечує швидке відстеження в режимі реального часу, щоб ви могли бути спокійними. Поділіться своїм місцеперебуванням з друзями та родиною, щоб вони не хвилювалися.

Life360:

Life360 — це додаток для відстеження сім'ї, доступний для Android та iOS, який дозволяє відстежувати всіх членів сім'ї в режимі реального часу протягом дня. Спочатку безплатний, Life360 пропонує чудові послуги, зокрема:

• Місцеперебування в режимі реального часу
  • Прогнозований час прибуття
  • Чат
  • Відстеження поведінки водія з погляду безпеки

Існують такі рівні підписки: Silver (4,17 долара США на місяць), Gold (8,33 долара США на місяць) та Platinum (16,67 долара США на місяць), які забезпечують дедалі вищий рівень безпеки для вас та ваших близьких.

Застосунок Prey для ноутбуків:

Prey має безплатні та преміум-опції (5 доларів на місяць), які пропонують відстеження місцеперебування ноутбука за допомогою GPS або Wi-Fi геолокації, створення знімків екрана, знімання зображень через веб-камеру, дистанційне видалення даних та блокування ноутбука. Втрата телефону або ноутбука може бути руйнівною. Але моніторинг місцеперебування вашої дитини необхідний для її безпеки. Використання вищезазначених методів та додатків може допомогти вам запобігти втраті, знайти винуватця та забезпечити вам спокій. Виділіть сьогодні кілька хвилин, щоб налаштувати служби визначення місцеперебування на своєму пристрої, та ознайомтеся з різними додатками та пристроями, які допоможуть вам заощадити час, нерви та гроші в майбутньому.

Декілька порад:

Якщо вас пограбували, зверніться до поліції, а не намагайтеся самостійно протистояти злодієві. Деякі злочинці можуть бути агресивними, а ваше здоров'я та безпека цінніші за будь-який електронний пристрій. Повідомте поліцію та свою страхову компанію.

*Думки, висловлені в цій статті, є виключно думками автора і не відображають офіційну позицію або твердження компанії Acer Inc.

Рекомендовані продукти

Анатолій — український автор з міста Києва. IT журналіст, перекладач, кореспондент, фотограф та ПК ентузіаст з 20-річним досвідом.

Офіційні соціальні мережі