Найкращі онлайн-інструменти, аби позбутися самотності
Хоча мало хто може заперечити, що розвиток інтернету та передових технологій, які його супроводжують, значно полегшили певні аспекти сучасного життя, це не обов'язково стосується соціалізації. Враховуючи дедалі більш конфліктний і ворожий характер різних соціальних медіаплатформ та антигуманний характер технологічної ізоляції, звертатися за допомогою з розв'язання проблем самотності в Інтернеті слід з належною обережністю та розсудливістю. Знаючи, коли і як використовувати найкращі онлайн-інструменти для подолання самотності, ви зможете отримати необхідну допомогу тоді, коли вона вам потрібна, і у спосіб, який найкраще підходить саме для вас.
Happify: for Stress & Worry
Якщо ви віддаєте перевагу інструментам для поліпшення психічного здоров'я у формі розваг, то Happify: for Stress and Worry може стати добрим рішенням для боротьби з самотністю. Доступний як у безкоштовній, так і в преміумверсії, цей додаток проводить користувача різними «треками» психічного здоров'я, зокрема, розвиває впевненість у собі, допомагає краще справлятися зі стресом і долати негативні думки. Це досягається за допомогою науково обґрунтованих ігор, вправ та керованих медитацій, які допоможуть боротися з негативними думками.
Happify Plus - це преміумверсія додатку, яка пропонує користувачам винятковий набір інструментів та сервісів, що допомагають тримати самотність та інші проблеми під контролем. Ці інструменти включають доступ до понад 65 треків, необмежене використання ігор та медитацій, щоденне відстеження та порівняння психічного здоров'я, а також 20-сторінковий персональний звіт, розроблений спільно з Інститутом VIA (Values In Action Inventory - Інвентаризація цінностей у дії).
Sanvello: Тривога та депресія
Використовуючи підхід до психічного здоров'я, заснований на когнітивно-поведінковій терапії, Sanvello: Anxiety & Depression пропонує користувачам безліч варіантів, які допоможуть розв'язати проблеми з самотністю та іншими питаннями психічного здоров'я. Незалежно від того, чи можете ви дозволити собі відвідати когось, чи покриває ваша страховка певну послугу, Sanvello надає користувачам як безкоштовні, так і платні ресурси. Від анонімних групових чатів і дискусійних дощок, форм оцінки психічного здоров'я до індивідуального спілкування з фахівцем Sanvello, ви зможете знайти рішення, яке найкраще підходить для вашого стану і вашого бюджету.
Окрім того, що додаток з'єднує вас з мільйонами інших користувачів Sanvello, він також пропонує послугу під назвою Sanvello Therapy, яка дозволяє звертатися до ліцензованих клініцистів і тренерів з психічного здоров'я, а також надає безкоштовний доступ до наборів інструментів для самодопомоги під час терапевтичного курсу. Завдяки допомозі, в тому числі інструментам переосмислення думок, керованим подорожам, механізмам подолання труднощів і багато чому іншому, Sanvello надає вам все необхідне, щоб почати покращувати своє психічне здоров'я на ваших власних умовах.
TalkLife
Хоча це може здатися дещо банальним, часто ви можете відкрити душу абсолютно незнайомій людині з набагато меншим трепетом, ніж близькому другові, члену сім'ї чи коханій людині. Створений з урахуванням цього принципу, TalkLife дозволяє спілкуватися з тисячами інших користувачів про будь-які труднощі та проблеми, які вас турбують. З огляду на те, наскільки сильним може бути відчуття того, що вас почули, що ваші проблеми визнають і співпереживають, ви можете отримати дивовижне полегшення, виговорившись з кимось, незалежно від того, яка зараз година.
Оскільки користувачі мають можливість розміщувати повідомлення анонімно або розкривати інформацію про себе, ви зможете зберігати конфіденційність і особисте життя настільки, наскільки захочете. Можливо, ви навіть виявите, що можете допомогти комусь іншому пройти через важкі часи, поділившись власним досвідом і розумінням, що також може допомогти підвищити самооцінку і відчуття спільноти в конструктивний спосіб. Завдяки суворим правилам і модерації для запобігання переслідувань і кібербулінгу, TalkLife може допомогти вам знайти правильну спільноту користувачів, яка відповідає вашим потребам, щоб ви відчували більшу підтримку і зв'язок з іншими людьми.
Хоча один з найбільш поширених додатків для обміну повідомленнями з наскрізним шифруванням не здається інструментом, призначеним для подолання самотності, він може надати вам або комусь, хто вам небайдужий, життєво важливий засіб спілкування. Оскільки WhatsApp насамперед відомий тим, що дозволяє користувачам безкоштовно спілкуватися у відеочаті, надсилати фотографії, текстові повідомлення та здійснювати телефонні дзвінки, він може змінити життя для людей з обмеженим доходом. Не турбуючись про те, що вам доведеться платити за можливість спілкуватися з іншими, якщо у вас є якісне підключення до Інтернету, WhatsApp надає вам надійний засіб для спілкування та зв'язку з друзями, родиною та коханими.
Якщо час або місце, де ви перебуваєте, не сприяють спілкуванню зі знайомими людьми, у WhatsApp нещодавно з'явилася функція «Спільноти», яка полегшує групові дискусії та взаємодію. Спільноти можуть підтримувати до 1 024 користувачів в одній групі й призначені для того, щоб допомогти людям зі спільною метою та інтересами створювати приватні групи, обмінюватися інформацією та в цілому покращувати комунікацію. Хоча користувачі WhatsApp наразі не можуть шукати спільноти на кшталт груп у Facebook і повинні бути запрошені до них, адміністратори можуть надсилати посилання та інші способи реєстрації зацікавленим особам. Незалежно від того, чи є ви частиною наявного бізнесу, чи прагнете налагодити професійні зв'язки, чи просто долучитися до місцевої громади, WhatsApp може надати засоби для досягнення всіх трьох цілей.
Хоча не існує універсального підходу до розв'язання проблем психічного здоров'я, таких як самотність, ці варіанти, сподіваємось, допоможуть вам стати на вірний шлях. Ознайомтеся з цими інструментами та сервісами, щоб дізнатися більше про те, які з них містять ідеальні засоби для ваших потреб.
Рекомендовані продукти
Aspire Go 15 | Swift Go 16 |
---|---|
Олексій - комп'ютерний ентузіаст та завзятий геймер, що розпочинав знайомство з ПК у часи Intel 80286. Палкий прихильник ігрових ноутбуків Acer Nitro та трансформерів 2-в-1 серії Spin. У минулому - тестовий інженер та керівник тестлабу видання CHIP Україна, IT-журналіст з 20-річним досвідом, редактор низки провідних українських комп'ютерних видань.